Weidemann teleskophjullastare 5080T i arbete
Weidemann Hoftrac 1260LP i arbete
Weidemann teleskoplastare T7042 i arbete
Weidemann Hoftrac 1260LP i arbete
Weidemann hjullastare 2080LP i arbete
Weidemann teleskophjullastare 3080T i arbete

Jordbruk

Din branschspecialist i jordbruket

Sedan början av 1970-talet är Weidemann en oumbärlig beståndsdel inom jordbruket. Det nära samarbetet med våra återförsäljare och kunder har alltid lett till innovativa koncept - och slutligen till ett väl genomtänkt produktprogram med hög användbarhet och sofistikerad teknik. Om du arbetar på traditionella gårdsanläggningar i beståndsbyggnader eller om du vill försörja dina djur i nya systemstallanläggningar - Weidemanns omfattande Weidemann produktportfölj erbjuder dig för varje uppgift en passande maskin och passande redskap.

Vår tillverkning är alltid ett steg framför alla tekniska nyheter. Innovation från tradition, det är vårt motto. Den högvärdiga bearbetningskvaliteten hos våra maskiner betyder investeringsskydd och lönar sig i längden: lång livslängd, låga driftskostnader och högt andrahandsvärde. Och det viktigaste: vi finns alltid nära dig - våra många tekniskt orienterade återförsäljare ger dig gärna råd – använd vår servicepotential.

Arbete utan emmisioner – inget problem.

Den stora fördelen med våra eldrivna maskiner: Inga avgaser och inget buller i ditt dagliga arbete. Detta resulterar i förbättrade förhållanden för förare och miljö. Dessutom skyddas din värdefulla besättning på bästa möjliga sätt. Genom att generera din egen el med ett system av solceller kan du dessutom använda maskinen på ett ekonomiskt attraktivt sätt.

Litiumjonbatteriets gångtider beror på driftsförhållanden, arbetsuppgifter och körstil. Med våra maskiners olika batteristorlekar och laddningskapacitet kan vi enkelt täcka en arbetsdag på din gård.

Aktiviteter och uppdrag in jordbruk

Upptäck möjligheterna med några exempel.

 • Sköra fram foder

  Till det dagliga arbetet på mjölkgård inräknas att sköra fram foder. Till det lämpar sig kombinationen av en maskin från Weidemann och passande redskap: t.ex. foderskrapa (mekaniskt eller hydrauliskt justerbar), vridbar skrapa eller foderrensare.

 • Mockning

  Weidemanns maskiner är värdefulla medhjälpare när stallet måste mockas. De utmärker sig då i synnerhet genom sina stora skjuvkrafter. Som redskap kan man bl.a. använda krokodilgrep, klämskopa och gödselgrep.

 • Utläggning av strö

  Föraren kan i ett arbetsförlopp själv fylla strömaskinen genom dess avfasade och förstärkta upptagningskanter. Därigenom kan liggboxarna i stallet snabbt och effektivt beströs med hackad halm eller sågspån.

 • Rengöring

  För att avlägsna smuts av alla de slag, kan Weidemanns maskiner utrustas med olika sopmaskiner, högtryckstvättar och borstar. Med ogräsborsten tar du bort ogräs maskinellt. Därigenom håller du alltid rent på fastigheten och i produktionsanläggningarna.

 • Balhantering

  Hantering av rund-, fyrkants- eller ensilagebalar tillhör de dagliga uppgifterna på en gård. Eftersom det finns många olika typer av balar erbjuder Weidemann en mångfald av baltänger och balspjut. Därigenom finns det alltid ett passande redskap för arbetet.

 • Transportarbeten

  En av de vanligaste aktiviteterna som understöds av en maskin från Weidemann är transport av diverse gods och materiel. Därvid kommer mestadels redskap såsom pallgaffel eller diverse skopor till användning. Ansträngade manuellt arbete kan skötas med maskiner.

 • Upplyftning av spannmål

  Alltid viktigt: att skapa utrymme i spannmålslagret så att så mycket spannmål som möjligt kan lagras i det. För detta ändamål bör Weidemann-maskinen ha tillräcklig dragkraft och en teleskoparm. Du får önskad räckvidd med en materialskjutare.

 • Lastning av spannmål

  Arbete som att lasta spannmål kan utföras effektivt av en Weidemann-maskin. Beroende på maskinstorlek finns det en mångfald av lämpliga skopor. Weidemanns maskiner utmärker sig i allmänhet genom stora lasthöjder.

 • Påfyllning av redskap

  Vid påfyllning av såmaskiner eller gödselspridare är maskinens absoluta stabilitet och en mer än tillräcklig nyttolast med utskjuten teleskoparm avgörande för att säkert kunna hantera stora laster på stora höjder.

 • Skrapning av golvspalter

  I synnerhet Hoftracs, som exempelvis modell 1140 eller 1160, lämpar sig på grund av sina låga vikter och kompakta mått, för att köra på stallets golvspalter och skrapa av det. Som passande redskap har Weidemann en gummiskrapa.

 • Påfyllning av fodervagnar

  Utfodrng av djur är en av de vanligast återkommande arbetsuppgifterna på gården. Beroende på maskin och storlek finns det en mångfald av olika skopor, gripar och tänger, som lämpar sig vid urlastning av silage och annat och lastning av fodervagnen.

 • Drift med släpvagn

  Weidemanns maskiner kan beroende på modell godkännas som självgående arbetsmaskin med en dragkrok eller som dragmaskin. Ytterligare en fördel med flexibiliteten är t.ex. att köra ut på fältet och lasta balar där för att sedan transportera dem direkt till lagret.

 • Fastighetsskötsel

  För klippning av grönområden rekommenderar vi att du utrustar din Weidemann-maskin med en rotorklippare, slagklippare eller en gräsklippare. Grensåg, häcksax eller slåtterbalk, för att beskära häckar, buskar och träd finns också tillgängliga.

 • Vinterväghållning

  Weidemanns maskiner kan beroende på modell utrustas med olika snöplogar, bakre spridare och till och med en snöfräs. Därigenom erhåller vinterservicen värdefullt stöd för att hålla terräng samt tillfarts- och transportvägar fria från snö och is.

 • Övriga arbeten

  Vi hör ofta från våra kunder: ”Vi tan inte tänka oss vår verksamhet utan att en maskin från Weidemann är med i beräkningen” Och det stämmer: Många av de arbeten som behöver göras stöds perfekt med våra multiverktyg. Du kommer att uppleva det själv!

Weidemann i användning

Användningsområden inom lantbruket

Våra kunder inom lantbrukssektorn berättar vilka Weidemann-maskiner de använder på sina gårdar och vilka uppgifter maskinerna utför.

Weidemann teleskoplastare T4512 i arbete

Är du intresserad?

Vill du veta mer om någon speciell Weidemann-maskin, ett redskap, våra finansieringserbjudanden eller om kundtjänst och reservdelar?

Kontakta oss då!