Weidemann Hoftrac 1260LP i arbete
Weidemann hjullastare 5080 i arbete
Weidemann Hoftrac 1390 i arbete
Weidemanns maskiner i användning
Weidemann Hoftrac 1260LP i arbete
Weidemann Hoftrac 1190e i arbete

Kommune

Optimal för kommunen.

Idag erbjuder kommunala företag många tjänster till sina invånare. Därför behövs det de rätta och effektiva arbetsmedlen. Desto viktigare är det att ta rätt beslut när man skall köpa nya arbetsmaskiner. I decennier har Weidemann-maskiner med olika redskap varit framgångsrika som multiverktyg i kommunalt bruk. Perfekt samspel mellan människor, maskiner och redskap har högsta prioritet hos Weidemann. Det sofistikerade produktprogrammet är bekvämt, säkert och ekonomiskt samtidigt.

Arbetsergonomi.

Vid utvecklingen av Weidemanns maskiner spelar arbetsergonomin en avgörande roll - med rymliga förarhytter med optimal sikt, och med reglage som är låtta att nå även för olika förare och som är ytterst självförklarande. Arbetsmiljön i våra förarhytter är utmärkt, tack vare en effektivt arbetande värme- och ventilationsanläggning. Vid mycket höga temperaturer rekommenderar vi en luftkonditioneringsanläggning.

Vår specialitet – Utsläppsfritt arbete

Den stora fördelen med våra elektriskt drivna maskiner: Inga avgaser och inget buller i ditt dagliga arbete. Detta resulterar i bättre förhållanden för förare och miljö. Arbeten i bullerkänsliga områden, som t.ex i parker, innerstäder eller på kyrkogårdar kan med fördel genomföras. Litiumjonbatteriets driftstid beror på driftsförhållanden, arbetsuppgifter och körstil. Med våra maskiners olika batteristorlekar och laddningskapacitet kan vi enkelt täcka en arbetsdag på din gård.

Aktiviteter och uppdrag inom kommunen

Upptäck möjligheterna med några exempel.

 • Weidemann teleskoplastare T5522 i arbete

  Staplingsarbeten

  Tungt styckegods på stora höjder kan förflyttas och staplas utan problem – välj bara ut din maskin från Weidemann med rätt storlek och prestanda för varje arbetsuppgift. Förarassistanssystemet vls (Vertical Lift System) ger våra teleskoplastare en delvis automatiserad teleskopisk rörelse.

 • Weidemann Hoftrac 1260LP i arbete

  Lastningsarbeten

  Överlasthöjd, stabilitet och manövrerbarhet spelar en avgörande roll vid lastningsarbeten. Weidemanns sortiment erbjuder maskinserier med passande redskap i olika prestandaklasser, oavsett om du ska lasta löst material eller styckegods.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Drift med släpvagn

  Weidemanns maskiner kan beroende på modell godkännas som självgående arbetsmaskin med en dragkrok eller som dragmaskin. Ytterligare en fördel med flexibiliteten är t.ex. att köra ut på fältet och lasta balar där för att sedan transportera dem direkt till lagret.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Vintertjänst – ploga och sprida

  Beroende på modell kan Weidemanns maskiner utrustas med olika justerbara plogar och blad samt bakre monterad spridare. Därigenom erhåller vinterservicen värdefullt stöd för att frilägga vägar och torg från snö och is.

 • Weidemann hjullastare 2080 i arbete

  Vintertjänst – snöfräs

  En snöfräs är det bästa redskapet för att hantera stora mängder snö. Genom den steglösa utkastsregleringen uppfylls de lokala förhållandena. Snöfräsen är bekvämt manövrerad genom manöverspaken på maskinen från Weidemann.

 • Weidemann Hoftrac 1260LP i arbete

  Rengöring av gator, gångbanor och torg

  För att avlägsna smuts av alla de slag, kan Weidemanns maskiner utrustas med olika sopmaskiner, högtryckstvättar och borstar. Med ogräsborsten tar du bort ogräs maskinellt. Därigenom håller du olika offentliga områden rena på ett snabbt och problemfritt sätt.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Bearbeta organiska rester

  Busk- och trädavfall kan bortköras och avlastas säkert och helt genom lådvändaren med passande avfallscontainer. Med de små kompakta maskinerna från Weidemann når du alla områden som endast kan nås via smala stigar.

 • Weidemann Hoftrac 1380 i arbete

  Underhåll av grönområden

  En av de huvudsakliga uppgifterna i en kommun är att sköta om grönområden som måste klippas regelbundet. Här rekommenderas Weidemanns maskiner i kombination med ett klippaggregat, slagklippare eller en gräsklippare med uppsamlingskärl.

 • Weidemann Hoftrac 1280 i arbete

  Rengöringsarbeten

  Med den rörliga högtryckstvätten kan du arbeta på plats oberoende av vattenanslutning. Beroende på maskinstorlek kan tvätten ha en tankvolym på mellan 280 och 1 120 l.

 • Weidemann Hoftrac 1380 i arbete

  Beskärning av häckar, buskar och träd

  Använd en maskin från Weidemann också beskärning av häckar, buskar och träd: för detta tillhandahålls en slåtterbalk (sly), en häcksax (upp till 25 mm grentjocklek) eller en grensåg (40 - 100 mm grentjocklek).

 • Övriga arbeten

  Vi hör ofta från våra kunder: ”Vi tan inte tänka oss vårt arbeten utan att en maskin från Weidemann är med i beräkningen” Och det stämmer: Många av de arbeten som behöver göras stöds perfekt med våra multiverktyg. Du kommer att uppleva det själv!

Weidemann i användning

Verksamhetsrapporter kommuner

Våra kunder inom sektorn kommuner berättar vilka Weidemann-maskiner de använder och vilka uppgifter maskinerna utför.

Weidemann teleskoplastare T4512 i arbete

Är du intresserad?

Vill du veta mer om någon speciell Weidemann-maskin, ett redskap, våra finansieringserbjudanden eller om kundtjänst och reservdelar?

Kontakta oss då!