Weidemann teleskoplastare T4512 i arbete
Weidemann Hoftrac 1190e i arbete
Weidemann Hoftrac 1140 i arbete
Weidemann Hoftrac 1260LP i arbete
Weidemann Hoftrac 1880 i arbete
Weidemann Hoftrac 1880 i arbete

Hästverksamhet

För hästarnas välmående

Sedan början av 1970-talet är Weidemann en partner i häst-och ridsporten. Det nära samarbetet med våra kunder har alltid lett till innovativa koncept - och slutligen till ett väl genomtänkt produktprogram med hög användbarhet och sofistikerad teknik. Vårt produktsortiment lämnar inget övrigt att önska: Oavsett om du behöver mocka trånga stall, transportera och fördela halm/hö, förbereda golvet i ridhuset eller på ridbanan, lyfta upp halmbalar till taket i din hall eller helt enkelt vill sopa din gården – vi har rätt maskin och rätt redskap för varje uppgift.

Vår tillverkning är alltid ett steg före med tekniska nyheter. Den högvärdiga bearbetningskvaliteten hos våra maskiner betyder investeringsskydd och lönar sig i längden: lång livslängd, låga driftskostnader och högt värdesbevarande. Redan efter kort tid är ”Weidemann” oumbärlig på gården.

Vår specialitet – Utsläppsfritt arbete

Den stora fördelen med våra eldrivna maskiner: Inga avgaser och inget buller i ditt dagliga arbete. Detta resulterar i förbättrade förhållanden för förare och miljö. Dessutom skyddas din värdefulla besättning på bästa möjliga sätt.

Litiumjonbatteriets driftstid beror på driftsförhållanden, arbetsuppgifter och körstil. Med våra maskiners olika batteristorlekar och laddningskapacitet kan vi enkelt täcka en arbetsdag på din gård.

Aktiviteter och uppdrag i hästverksamhet

Upptäck möjligheterna med några exempel.

 • Weidemann Hoftrac 1190e i arbete

  Mocka hästboxarna

  Med begränsat utrymme i spiltorna är det viktigt att kunna använda en smidig maskin med kompakta mått, men som ändå har önskad effekt och dragkraft – det är en avgörande faktor vid utmockning.

 • Weidemann Hoftrac 1140 i arbete

  Montera stängselstolpar

  Bygge av hagarnas stängsel och tillhörande underhållsarbete: Stängselinhägnad och tillhörande underhållsarbeten: med jordborr kan man enkelt och snabbt borra hål för ordentlig placering av stängselstolpar. Även plantering av träd och uppsättning av skyltar kan därigenom utföras utan problem.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Avskrapning av ridplats

  Den dagliga avskrapningen av ridplatserna eller ridhallen säkerställer ridverksamheten. De olika valsarna på vår ridbaneharv passar optimalt till markens beskaffenhet och höjderna är dessutom individuellt inställbara.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Uppbyggnad av hinderbana

  Med pallgaffeln som universalreskap är hindren på ridplatsen alltid enkla att bygga och flytta. Terränggåendet hos Weidemanns maskiner och deras stora rörlighet spelar därvid en avgörande roll för att göra arbetet på effektivt sätt.

 • Balhantering

  Hantering rund-, fyrkants- eller silobalar tillhör de dagliga uppgifterna på en hästverksamhet. Vid val av maskin skall man alltid beakta tipp- och nyttolasten. Eftersom det finns många olika typer av balar erbjuder Weidemann en mångfald av baltänger och balspjut.

 • Weidemann Hoftrac 1380 i arbete

  Transportarbeten

  En av de vanligaste aktiviteterna som understöds av en maskin från Weidemann är transport av diverse lastgods och materiel. Därvid kommer mestadels redskap såsom pallgaffel eller diverse skopor till användning. Ansträngade manuellt arbete kan skötas med maskiner.

 • Rengöring

  För att avlägsna smuts av alla de slag, kan Weidemanns maskiner utrustas med olika sopmaskiner, högtryckstvättar och borstar. Med ogräsborsten tar du bort ogräs maskinellt. Därigenom upprätthåller du verksamhetsområdet och dess arbetsmiljö alltid rena.

 • Weidemann Hoftrac 1380 i arbete

  Fastighetsskötsel

  För klippning av grönområden rekommenderar vi att du utrustar din Weidemann-maskin med en rotorklippare, slagklippare eller en gräsklippare. Grensåg, häcksax eller slåtterbalk, för att beskära häckar, buskar och träd finns också tillgängliga.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Vinterväghållning

  Weidemanns maskiner kan beroende på modell utrustas med olika snöplogar och bakre spridare. Därigenom erhåller vinterservicen värdefullt stöd för att frilägga områdets terräng och tillfartsvägar från snö och is.

Weidemann i användning

Verksamhetsrapporter inom hästverksamhet

Våra kunder inom sektorn med hästverksamhet berättar vilka Weidemann-maskiner de använder på sina gårdar och vilka uppgifter maskinerna utför.

Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

Är du intresserad?

Vill du veta mer om någon speciell Weidemann-maskin, ett redskap, våra finansieringserbjudanden eller om kundtjänst och reservdelar?

Kontakta oss då!