Weidemann Hoftrac 1260LP i arbete

Handelsträdgård

Så att allt växer och frodas.

Arbeten i handelsträdgårdar, växthus och plantskolor underlättas väsentligt med Weidemanns maskiner. Effektivt utnyttjande av ytor med tät vägledning betyder en särskild utmaning för dig. Många arbetsuppgifter som klassiskt görs manuellt eller med skottkärra eller med rullbrädor, tas över av våra kompakt byggda maskiner.

Det viktigaste är att fatta rätta beslut vid köp av nya arbetsmaskiner. Weidemanns maskiner har med framgång i årtionden använts som multiverktyg i trädgårdscenter och växthus. Liten storlek och liten svängradie är oerhört viktigt.

Optimal arbetsergonomi

Vid utveckling av Weidemanns maskiner spelar arbetsergonomin en avgörande roll - med rymliga förarskyddstak eller förarhytter med optimal sikt, med reglage som är lätta att nå även när man byter förare och som är ytterst självförklarande. Arbetsklimat i våra förarhytter är utmärkt, tack vare en effektivt arbetande värme- och ventilationsanläggning. Vid mycket varma temperaturer rekommenderar vi en luftkonditioneringsanläggning.

Aktiviteter och användning inom segmentet handelsträdgårdar

Upptäck möjligheterna med några exempel.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Odla din gröda

  Oavsett plantering eller skörd – med maskinellt stöd från Weidemann är det lätt att utföra aktiviteterna under alla säsonger. Ett stort urval av lämpliga redskap, t.ex. pallgaffel, skopa, markutjämnare eller transportcontainer, står till förfogande.

 • Weidemann Hoftrac 1190e i arbete

  Flytta krukor

  Klassiska vår- och höstarbeten stöds genom passande maskiner från Weidemann med god sikt över lastgodset och vårt stora urval av pallgafflar. Det är också möjligt att justera gafflarna hydrauliskt. I vårt redskapsprogram finns det även ett speciellt aggregat för att lyfta krukor.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Drift med släpvagn

  Weidemanns maskiner kan dra ett släp med hjälp av släpvagnskopplingen (tillval finns för olika system beroende på modell). Detta utökar användningsområdet för maskinen och ger mer flexibilitet, eftersom inget extra dragfordon behövs.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Bearbeta organiska rester

  Busk- och trädavfall kan bortköras och avlastas säkert och helt genom lådvändaren med passande avfallscontainer. Med de små kompakta maskinerna från Weidemann når du alla områden som endast kan nås via smala stigar.

 • Weidemann teleskoplastare T4512 på släpvagn

  Mobilt arbete

  Det är bara att köra ut till kunden: Du kan transportera de mindre modellerna på en släpvagn, så att du enkelt kan ta dem till olika platser. Maskinernas rörlighet och multifunktionalitet gör dem enastående.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Rengöring

  För att avlägsna smuts av alla de slag, kan Weidemanns maskiner utrustas med olika sopmaskiner, högtryckstvättar och borstar. Med ogräsborsten tar du bort ogräs maskinellt. Därigenom upprätthåller du verksamhetsområdet och dess arbetsmiljö alltid rena.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Arbeta utsläppsfritt

  Här är våra eldrivna maskiner inom deras specialitet: De batteridrivna maskinerna innebär att inga avgaser och inget buller stör i ditt dagliga arbete. En verklig fördel, speciellt när man arbetar i växthuset.

 • Weidemann teleskoplastare T4512 i arbete

  Fyll krukan

  Olika skopor och transporttillbehör finns för att fylla krukor – och allt detta skräddarsys efter storleken på din maskin. Så kan markbearbetning göras snabbt och effektivt.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Transportarbeten

  Allt det som måste transporteras på en biogasanläggning, kan man göra med en maskin från Weidemann. Med passande redskap, som t.ex. pallgafflar, olika skopor eller gripare fäster och lyfter du lastgods på ett absolut säkert sätt.

 • Fastighetsskötsel

  För klippning av grönområden rekommenderar vi att du utrustar din Weidemann-maskin med en rotorklippare, slagklippare eller en gräsklippare. Grensåg, häcksax eller slåtterbalk, för att beskära häckar, buskar och träd finns också tillgängliga.

 • Weidemann Hoftrac 1380 i arbete

  Underhåll av grönområden

  En av de huvudsakliga uppgifterna i en kommun är att sköta om grönområden som måste klippas regelbundet. Här rekommenderas Weidemanns maskiner i kombination med ett klippaggregat, slagklippare eller en gräsklippare med uppsamlingskärl.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Vintertjänst

  Beroende på modell kan Weidemanns maskiner utrustas med olika justerbara plogar och blad samt bakre monterad spridare. Därigenom erhåller vinterservicen värdefullt stöd för att frilägga vägar och torg från snö och is.

Weidemann i användning

Verksamhetsrapporter handelsträdgårdar

Våra kunder inom sektorn med handelsträdgårdar berättar vilka Weidemann-maskiner de använder och vilka uppgifter maskinerna utför.

Weidemann Hoftrac 1190e i arbete

Är du intresserad?

Vill du veta mer om någon speciell Weidemann-maskin, ett redskap, våra finansieringserbjudanden eller om kundtjänst och reservdelar?

Kontakta oss då!