Weidemann Hoftrac 1160e i arbete
Weidemann Hoftrac 1160e i arbete
Weidemann Hoftrac 1160e i arbete
Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

Zoo och djurpark

Djuriskt väl

Weidemanns maskiner befinner sig på zoo och i djurparker i sina rätta element – de har med framgång använts under decennier i det klassiska jordbrukets djurhållning. Utfodringsarbeten, mockning, transport- lyft- och underhållsarbeten löses dagligdags genom de olika redskapen.

Kompakt byggsätt, små vändradier och kraftfulla prestanda – dessa egenskaper karakteriserar Weidemanns maskiner och har blivit till oumbärliga komponenter i den moderna djurförsörjningen. Sådan kvalitet efterfrågas i ett zoo eller en djurpark: Smala vägar, på vilka foder och material måste transporteras, men som också används av besökarna, trånga byggnader med låga lagerkapaciteter för foder och material – Weidemann ställer sina perfekta lösningar på detta till förfogande.

Arbeta utsläppsfritt

Den stora fördelen med våra eldrivna maskiner: Inga avgaser och inget buller i ditt dagliga arbete. Detta resulterar i tydligt förbättrade förhållanden för förare och den närmaste omgivningen. Din värdefulla besättning skyddas på bästa möjliga sätt mot avgaser och buller. Arbete i miljöer som t.ex i djurhus och i besökszoner kan mycket fördelaktigt utföras med dessa maskiner.

Litiumjonbatteriets driftstid beror på driftsförhållanden, arbetsuppgifter och körstil. Med våra maskiners olika batteristorlekar och laddningskapacitet kan vi enkelt täcka en arbetsdag. Mellanladdningar är också alltid möjliga. Laddaren finns bakom batteriet direkt på maskinen.

Aktiviteter och uppdrag på zoo och djurpark

Upptäck möjligheterna med några exempel.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Transportarbeten

  En av de vanligaste aktiviteterna som understöds av en maskin från Weidemann är transport av diverse lastgods och materiel. Därvid kommer mestadels redskap såsom pallgaffel eller diverse skopor till användning. Ansträngade manuellt arbete kan skötas med maskiner.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Staplingsarbeten

  Weidemanns maskiner är inte endast kraftfulla, beroende på modell erbjuder de en ansenlig slaglängd. Därigenom är det möjligt att t.ex. stapla fyrkantsbalar ovanpå varandra och spara plats samt avlägsna dem säkert – vid begränsad lagerkapacitet är det en avgörande faktor.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Foderhantering

  Stora djur behöver också stora mängder av foder. För att göra foderbehandlingen effektiv lämpar sig en maskin från Weidemann med redskap såsom klämskopa, krokodilgrep eller olika balgafflar – de smala vägarna på ditt område är därigenom som gjorda för en Weidemann.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Rengöring

  För de olika rengöringsarbetena kan Weidemanns maskiner utrustas med olika sopmaskiner, högtryckstvättar och borstar. Med ogräsborsten tar du bort ogräs maskinellt. Därmed håller du ditt zoo eller din djurpark rent och ger alltid besökaren ett positivt intryck.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Mockning av inhägnader

  Att hålla djurinhägnaderna rena och hygieniska hör till de dagliga uppgifterna på varje zoo eller djurpark. Beroende på storlek och djurarter ansamlas anseendeväckande mängder av avföring och spillning. Även här ger en kraftfull Weidemann-maskin ett aktivt stöd och tar över det tunga arbetet.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Elefanthus

  I elefanthuset finns det mycket att göra: mängder av foder och leksaker, såsom trädstammar och däck, måste flyttas. Mockning och renhållning av inhägnaden är dagligen återkommande arbeten. Weidemanns maskiner lämpar sig för dessa tunga uppgifter.

 • Weidemann Hoftrac 1380 i arbete

  Fastighetsskötsel

  För klippning av grönområden rekommenderar vi att du utrustar din Weidemann-maskin med en rotorklippare, slagklippare eller en gräsklippare. Grensåg, häcksax eller slåtterbalk, för att beskära häckar, buskar och träd finns också tillgängliga.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Vinterväghållning

  Weidemanns maskiner kan beroende på modell utrustas med olika snöplogar, saltspridare eller en snöfräs. Därigenom erhåller vinterservicen värdefullt stöd för att frilägga terräng och tillfartsvägar från snö och is.

 • Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

  Låga passager

  Rätt höjd på maskinen krävs för att kunna passera olika byggnadsingångar i zoo och djurparker. För detta ändamål erbjuder Weidemann maskiner i graderade höjder samt speciella modeller med Low Position och kompakta maskiner med esp fällbart förarskydd (Easy Protection System).

Weidemann i användning

Användarberättelser zoo och djurparker

Våra kunder inom sektorn zoo och djurparker berättar vilka Weidemann-maskiner de använder och vilka uppgifter maskinerna utför.

Weidemann Hoftrac 1160e i arbete

Är du intresserad?

Vill du veta mer om någon speciell Weidemann-maskin, ett redskap, våra finansieringserbjudanden eller om kundtjänst och reservdelar?

Kontakta oss då!