Weidemann hjullastare 9080 i arbete
Weidemann hjullastare 9080 i arbete
Weidemann hjullastare 9080 i arbete
Weidemann hjullastare 9080 i arbete

Biogas

Specialisten på majssilon

I jordbruket är Weidemanns maskiner väldigt populära - vad ligger det närmare än att de under de senaste åren nästan självklart började användas inom biogasanläggningar. När en maskin redan finns på gården, utnyttjar man gärna dess fulla potential och med lämpliga redskap är det lätt att genomföra arbetsuppgifterna på biogasanläggningen.

Byggnad och drift av biogasanläggningar är tack vare främjande av återvinnbara energier populära - för många lantbrukare är det bredvid deras jordbruksverksamhet en bra extra inkomstkälla.

Redan vid byggnad av biogasanläggningar går det bra att använda en kraftfull hjullastare eller teleskoplastare. Daglig påfyllnad av anläggningen och tömning av majssilon genomförs utan problem med en maskin med passande storlek. Som multifunktionsverktyg kan maskinerna användas även vid rengöring av siloanläggningar, för transport av tältdukar och tungt material samt olika underhållsarbeten "på plattan".

Aktiviteter och uppdrag runtom biogasanläggningen

Upptäck möjligheterna med några exempel.

 • Weidemann hjullastare 9080 i arbete

  Packning i silon

  Väl komprimerade skikt är en viktig kvalitetsegenskap vid förberedelse av en silo. Arbetsvikten och dragkraften hos Weidemann-maskinen spelar här en avgörande roll. Detta arbetsmoment kan utföras jämnt med en gröngodsgaffel med stor arbetsbredd.

 • Weidemann teleskoplastare T6027 i arbete

  Feststoffe entnehmen

  Lyfthöjden, stabiliteten och vändcirkeln är avgörande för att tömma en silo. Med det omfattande sortimentet av maskiner från Weidemann kan olika dimensionerade biogasanläggningar drivas med absolut rätt maskin.

 • Weidemann teleskoplastare T7042 i arbete

  Påfyllning av anläggningen

  Tillförsel av fasta ämnen till hör de återkommande uppgifterna flera gånger dagligen på en biogasanläggning. Beroende på maskinstorlek erbjuder Weidemann en mångfald olika skopor, gripar och tänger, vilka är de mest lämpliga för att fylla anläggningen.

 • Weidemann teleskoplastare T6027 i arbete

  God manövreringsförmåga

  Att kunna arbeta exakt och med centimeters noggrannhet längs siloväggar är en av utmaningarna i biogasanläggningen. Våra teleskoplastare har krabbstyrning så att du kan köra i sidled med maskinen.

 • Weidemann teleskoplastare T6027 i arbete

  Transportarbeten

  Allt det som måste transporteras på en biogasanläggning, kan göras med en maskin från Weidemann. Med passande redskap, som t.ex. pallgafflar, olika skopor eller gripare fäster och lyfter du lastgods på ett absolut säkert sätt.

 • Weidemann teleskoplastare T6027 i arbete

  Rengöring

  För att avlägsna smuts av alla de slag, kan Weidemanns maskiner utrustas med olika sopmaskiner, högtryckstvättar och borstar. I synnerhet med en lätt tillhörande skjutbar borste kan siloplattan rengöras snabbt och enkelt.

 • Fastighetsskötsel

  För klippning av grönområden rekommenderar vi att du utrustar din Weidemann-maskin med en rotorklippare, slagklippare eller en gräsklippare. Grensåg, häcksax eller slåtterbalk, för att beskära häckar, buskar och träd finns också tillgängliga.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Vinterväghållning

  Weidemanns maskiner kan beroende på modell utrustas med olika snöplogar, saltspridare eller en snöfräs. Därigenom erhåller vinterservicen värdefullt stöd för att frilägga terräng och tillfartsvägar från snö och is.

 • Weidemann teleskoplastare T6027 i arbete

  Övriga arbeten

  Vi hör ofta från våra kunder: ”Vi tan inte tänka oss vårt arbeten utan att en maskin från Weidemann är med i beräkningen” Och det stämmer: Många av de arbeten som behöver göras stöds perfekt med våra multiverktyg. Du kommer att uppleva det själv!

Weidemann i användning

Användningsområde biogas

Våra kunder inom biogassektorn berättar vilka Weidemann-maskiner de använder på sina gårdar och vilka uppgifter maskinerna utför.

Weidemann teleskoplastare T7042 i arbete

Är du intresserad?

Vill du veta mer om någon speciell Weidemann-maskin, ett redskap, våra finansieringserbjudanden eller om kundtjänst och reservdelar?

Kontakta oss då!