Weidemann teleskophjullastare 9580T i arbete
Weidemann teleskophjullastare 9580T och hjullastare 5080 i arbete
Weidemann hjullastare 9080 i arbete

Industri och näringsverksamhet

Som allroundmaskin överallt i användning

För användning inom industri och näringsverksamhet erbjuder Weidemann ett genomtänkt och innovativt produktprogram med hög användbarhet och sofistikerad teknik. Weidemann har ett maskinprogram med fin gradering av prestanda och med kompakta mått, och vi kan definitivt erbjuda dig rätt maskin för dina arbetsuppgifter.

Effektiv byggverksamhet kräver innovativa tekniska lösningar. Ekonomisk effektivitet är idag en av de viktigaste fördelarna som våra hjul- och teleskophjullastare samt teleskoplastare kan tillföra din verksamhet. Tekniskt mogna lösningar med stor lyfthöjd, starka rivkrafter, god stabilitet, ett enkelt snabbväxlingssystem och en inkopplingsbar 100 % differentialspärr är relevanta för dina applikationer.

Kraftfull, avstämd motorisering enligt de senaste utsläppsnormerna och utmärkt stabilitet vid stor manövrerbarhet och utmärkt terränggående är vidare hörnpelare i vårt produktkoncept. För ju snabbare och effektivare en maskin arbetar, desto högre är dess effekt.

Välj att arbeta utsläppsfritt.

Sedan 2015 erbjuder Weidemann seriemaskiner som är helt eldrivna.  Den stora fördelen med dessa nollutsläppsmodeller: Inga avgaser och inget buller i ditt dagliga arbete. Detta resulterar i bättre förhållanden för förare och miljö. Arbeten i bullerkänsliga områden, som t.ex i byggnader, i renrumsförhållanden, i omedelbar närhet och med kundtrafik kan således med fördel genomföras. Många av våra kunder har medvetet valt ovanstående fördelar och vill inte längre klara sig utan dessa maskiner i sitt dagliga arbete.

Aktiviteter och uppdrag i industri och näringsverksamhet

Upptäck möjligheterna med några exempel.

 • Weidemann hjullastare 2080 i arbete

  Transportarbeten

  Många saker, som måste transporteras inom industri och näringsverksamhet, låter sig förflyttas av en maskin från Weidemann, och även på ojämnt underlag tack vare den optimerade dragkraften. Med ett passande redskap kan maskinen på ett säkert sätt lyfta och flytta det transporterade godset.

 • Weidemann teleskoplastare T4512 i arbete

  Lastningsarbeten

  Överlasthöjd, stabilitet och manövrerbarhet spelar en avgörande roll vid lastningsarbeten. Weidemanns sortiment erbjuder maskinserier med passande redskap i olika prestandaklasser, oavsett om du ska lasta löst material eller styckegods.

 • Weidemann teleskophjullastare 2080LPT i arbete

  Staplingsarbeten

  Tungt styckegods på stora höjder kan förflyttas och staplas utan problem – välj bara ut din maskin från Weidemann med rätt storlek och prestanda för varje arbetsuppgift. Förarassistanssystemet vls (Vertical Lift System) ger våra teleskoplastare en delvis automatiserad teleskopisk rörelse.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Rengöring

  För att avlägsna smuts av alla de slag, kan Weidemanns maskiner utrustas med olika sopmaskiner, högtryckstvättar och borstar. Med ogräsborsten tar du bort ogräs maskinellt. Därigenom håller du alltid rent på fastigheten och i produktionsanläggningarna.

 • Weidemann Hoftrac 1380 i arbete

  Fastighetsskötsel

  För klippning av grönområden rekommenderar vi att du utrustar din Weidemann-maskin med en rotorklippare, slagklippare eller en gräsklippare. Grensåg, häcksax eller slåtterbalk, för att beskära häckar, buskar och träd finns också tillgängliga.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Vinterväghållning

  Weidemanns maskiner kan beroende på modell utrustas med olika snöplogar, saltspridare eller en snöfräs. Därigenom erhåller vinterservicen värdefullt stöd för att frilägga terräng och tillfartsvägar från snö och is.

 • Weidemann teleskophjullastare 9580T i arbete

  Återvinning

  Sortering och stapling av återanvändbara material, fylla på anläggningar, förflyttning av kompost – för de olika användningarna inom återvinningsområdet kan Weidemanns maskiner som tillval utrustas med skumfyllda däck, dammavskiljare, extra arbetsstrålkastare eller luftkonditioneringsanläggning.

 • Weidemann hjullastare 2080LP i arbete

  Logistik och varucentral

  De många förvarings- och hämtningsarbetena kan göras utomhus med en Weidemann, även i ojämn terräng. Även tungt gods kan flyttas, eftersom maskinkonstruktionen och axlarna är optimalt konstruerade för tunga laster.

 • Weidemann teleskoplastare T4512 i arbete

  Mobilt arbete

  Det är bara att köra ut till kunden: Du kan transportera de mindre modellerna på en släpvagn, så att du enkelt kan ta dem till olika platser. Maskinernas rörlighet och multifunktionalitet gör dem enastående.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Drift med släpvagn

  Weidemanns maskiner kan dra ett släp med hjälp av släpvagnskopplingen (tillval finns för olika system beroende på modell). Detta utökar användningsområdet för maskinen och ger mer flexibilitet, eftersom inget extra dragfordon behövs.

 • Weidemann teleskoplastare T4512 i arbete

  Nedfarter till underjordiska parkeringar

  Leveranszonerna för till exempel hotell eller kontors- och kommersiella byggnader finns ofta i anslutning till underjordiska parkeringar. Som regel är infarten lägre än 2 m, men kraftfulla maskiner krävs för snabb lossning och transport. Precis denna kombination hittar du i Weidemanns sortiment.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i arbete

  Skötsel av solcellspark

  Den regelbundna skötseln av en solcellspark kräver små, smidiga maskiner med mycken hydraulkraft för många timmars gräsklippning. Optimal dragkraft är av avgörande betydelse, särskilt på sluttande mark.

Weidemann i användning

Användarberättelser industri

Våra kunder inom olika industrier berättar vilka Weidemann-maskiner de använder och vilka uppgifter maskinerna utför.

Användarberättelser handel

Våra kunder inom handelssegmentet berättar vilka Weidemann-maskiner de använder och vilka uppgifter maskinerna utför.

Användarberättelser hotell och gästgiveri

Våra kunder inom sektorn hotell och gästgiveri berättar vilka Weidemann-maskiner de använder och vilka uppgifter maskinerna utför.

Weidemann teleskophjullastare 3080T i arbete

Är du intresserad?

Vill du veta mer om någon speciell Weidemann-maskin, ett redskap, våra finansieringserbjudanden eller om kundtjänst och reservdelar?

Kontakta oss då!