Weidemann Hoftrac 1390 kabine i aktion med rydder i en solcellepark
Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med balletang

ecDrive (Electronic Controlled Drive)

Med det innovative elektronisk regulerede køredrev ecDrive (Electronic Controlled Drive) fra Weidemann kan maskinen køres og betjenes helt efter behovet. Specifikt til dette formål har Weidemann udviklet fire forskellige køretilstande.

Maskinen har standardmæssigt disse to køretilstande:

Weidemann Hoftrac 1390, tastatur manuel tilstand

Auto-tilstand

Auto-tilstand: Sørger for maskinens sædvanlige 100 % ydeevne.

Weidemann Hoftrac 1390, tastatur Eco Drive

Eco-tilstand

Eco-tilstand: Motorens omdrejningstal sænkes efter opnåelse af den ønskede kørehastighed til 2.200 o/min, så der både er mulighed for at reducere støjniveauet og spare brændstof.

De to yderligere køretilstande er specialudviklet til brug af hydraulisk drevne redskaber eller den optimerede udførelse af Y-læssecyklussen. Hertil kan en af de to følgende køretilstande vælges efter ønske:

Weidemann Hoftrac 1390, tastatur redskabstilstand

Redskabstilstand

Redskabstilstand: Denne tilstand understøtter anvendelsen af arbejdsredskaber optimalt. Her indstilles dieselmotorens omdrejningstal med håndspeederen, og kørehastigheden reguleres med gaspedalen eller fartpiloten. Ved hjælp af denne kan hastigheder indstilles meget fint i trin af 0,1 km/h via displayet. Dermed garanteres en konstant fremdrift for redskabet.

Hvis belastningen på redskabet bliver for høj (fx ved forskelligt afskåret materiale foran en rydder), reducerer maskinen automatisk hastigheden for at stille den størst mulige ydelse til rådighed for redskabet. Når belastningen er klaret, reguleres der tilbage til den forudindstillede hastighed. Der er tale om en fartpilot-funktion. Hvis man imidlertid vil kunne køre hurtigere fremad eller bagud, kan der når som helst foretages overstyring ved betjening af gaspedalen, og maskinen kan endda bringes til maksimal hastighed.

Weidemann Hoftrac 1390, tastatur M-Drive-tilstand

M-Drive-tilstand

M-Drive-tilstand: M-Drive-tilstanden er det rigtige valg for den optimale udførelse af Y-læssecyklusser. Her indstilles dieselmotorens omdrejningstal med håndspeederen, og kørehastigheden eller styretrykket reguleres med gaspedalen. Inching bliver dermed overflødig, og udførelsen af hurtige Y-læssecyklusser understøttes.

Innovationspris

På fagmessen Demopark gives der præmier til fremragede teknik. Den anerkendte fagjury udtaler: Med det elektronisk regulerede drev ecDrive fra Weidemann kan arbejdsmaskiner styres efter behovet. Det har fire tilstande. I redskabstilstanden neddrosles kørehastigheden automatisk ved stigende belastning (f.eks. ved store materialemængder foran rydderen eller snefræseren).

  • Logo ecDrive (Electronic Controlled Drive)

    Demopark Neuheiten-Wettbewerb

    Tyskland, 2021

Anvendelsesbilleder

Weidemann Hoftrac 1390 i aktion med skovl til let gods Weidemann teleskoplæsser i aktion med pallegaffel Weidemann Hoftrac 1390 kabine med fejemaskine Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med fejemaskine Weidemann Hoftrac 1390 med sikkerhedstag i aktion med ballespyd Weidemann Hoftrac 1390 kabine i aktion med snefræser Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med rydder Weidemann Hoftrac 1390 i aktion med strøelsesanlæg Weidemann Hoftrac 1390 i aktion med rydder Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med gribeskovl
Weidemann Hoftrac 1390 i aktion med skovl til let gods
Weidemann teleskoplæsser i aktion med pallegaffel
Weidemann Hoftrac 1390 kabine med fejemaskine
Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med fejemaskine
Weidemann Hoftrac 1390 med sikkerhedstag i aktion med ballespyd
Weidemann Hoftrac 1390 kabine i aktion med snefræser
Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med rydder
Weidemann Hoftrac 1390 i aktion med strøelsesanlæg
Weidemann Hoftrac 1390 i aktion med rydder
Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med gribeskovl

Videoer