Weidemann Hoftrac 1390 og teleskoplæsser T4512 i aktion
Weidemann Hoftrac 1390 og teleskoplæsser T4512 i aktion

Skovbrug

Allrounderen til træ.

Weidemanns maskiner er i årtier blevet anvendt til mange forskellige formål i landbruget, så det er kun naturligt, at de også har vundet indpas i træindustrien. Når maskinen først står på gården, vil man naturligvis gerne udnytte dens fulde potentiale. Med de egnede redskaber er det intet problem at hugge brænde.

Brændeovnen er igen blevet en populær varmekilde, og for mange landbrug er det oplagt at producere brænde både til eget forbrug og til salg som ekstra indtægtskilde.

Også oplagt til savværket..

På savværker kan Weidemanns maskiner supplere de større maskiner og egner sig til at løse udvalgte opgaver med deres kompakte design, lille venderadius og lave forbrug. Læsse og losse, stable og udtage stammer og opfyldning af energigenindvindingsanlæg er oplagte specialanvendelser.

Arbejdsopgaver i skovbrug

Opdag de forskellige muligheder på baggrund af et par eksempler.

 • Weidemann hjullæsser 2080 i aktion

  Transportarbejde

  Sammen med en tømmergaffel er Weidemann-maskinen egnet til optagning, stabling og transport af træstammer og udtyndet træ. Gaflenes gribefunktion sørger for sørger for et sikkert greb om træet ved køre- og løftebevægelserne.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i aktion

  Trækløvning

  Ved professionel trækløvning kan de kraftfulde maskiner fra Weidemann med deres store tippe- og nyttelast både anvendes optimalt og effektivt til levering og til afhentning – det indbefatter naturligvis også den efterfølgende læsning af brændekasser på en hængestang.

 • Weidemann teleskoplæsser T5522 i aktion

  Oprettelse af brændestabler

  På et savværk laves der dagligt brændestabler sorteret efter længden på lagerpladsen med de leverede træstammer. Hertil behøves der en arbejdsmaskine med perfekt stabilitet og stor nyttelast med en teleskoparm med stor rækkevidde.

 • Weidemann teleskoplæsser T5522 i aktion

  Opfyldning af anlæg

  Det er normalt, at savværkerne anvender savsmuldet fra rammesaven til eget brug. Til påfyldning af anlæg er både skovlvolumenet, maskinens stabilitet og udsynet opadtil vigtigt.

 • Weidemann teleskoplæsser T5522 i aktion

  Læssearbejder

  På et savværk er lagerpladsen til færdigprodukter så begrænset, at lastbiler ofte skal læsses fra en af siderne. Med en Weidemann-teleskoplæsser er det intet problem, da maskinens arm når hen til den bageste del af ladet.

 • Weidemann teleskoplæsser T5522 i aktion

  Stabling

  I et savværk kan en Weidemann-maskine hjælpe med sikker stabling af færdige produkter. Hos Weidemann er forholdet mellem løftehøjde, stabilitet og manøvredygtighed afstemt perfekt, så det er nemt at finde frem til den ideelle maskintype.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i aktion

  Snerydning

  Maskinerne fra Weidemann kan alt efter model udstyres med forskellige sneskjolde og bagmonterede salt- og grusspredere. Dermed bliver det meget nemmere for dig at rydde erhvervsområdet og adgangsvejene for sne og is om vinteren.

 • Weidemann hjullæsser 2080 i aktion

  Rengøring

  Træaffald håndteres maskinelt med de forsekllige skubbekoste og fejemaskiner. Gør din Weidemann til et multitool, idet du vælger det rigtige redskab til træaffaldets størrelse og beskaffenhed.

 • Weidemann Hoftrac 1380 i aktion

  Pleje af grundstykket

  Til slåning af grønne områder anbefales det at anvende Weidemann-maskinen sammen med en slåmaskine, rydder eller græsslåmaskine. Der fås desuden grensave, hækkeklippere eller slåmaskine med dobbelt kniv til at klippe/beskære hække, buske og træer.

Weidemann i aktion

Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion

Er du interesseret?

Vil du høre mere om en specifik Weidemann-maskine, redskaber, finansieringstilbud eller kundeservice og reservedele?

Så kontakt os!