Weidemann hjullæsser 9080 i aktion
Weidemann hjullæsser 9080 i aktion
Weidemann hjullæsser 9080 i aktion
Weidemann hjullæsser 9080 i aktion

Biogas

Specialisterne ved majssiloen.

Weidemanns maskiner anvendes i mange landbrug - og som en naturlig forlængelse har de inden for de senere år også vundet indpas til betjening af biogasanlæg. Har man allerede en maskine på en gård, er det oplagt at udnytte den maksimalt, og med de rigtige redskaber kan arbejdsgangene ved biogasanlægget også udføres effektivt.

Der etableres et stigende antal biogasanlæg som følge af udbredelsen af vedvarende energikilder - og på mange landbrug kan biogas være en ekstra indtjeningskilde som supplement til det egentlige landbrug.

Ved etablering af et biogasanlæg kan en kraftig hjullæsser eller teleskoplæsser løse mange af opgaverne. Derefter kan den daglige opfyldning af anlægget og udtagning fra majssilo udføres med en maskine af egnet størrelse. De praktiske multimaskiner kan også anvendes ved rengøring af siloanlægget, til transport af presenninger og vanskelige materialer samt til generel vedligeholdelse af anlægget.

Arbejdsopgaver i forbindelse med biogasanlægget

Opdag de forskellige muligheder på baggrund af et par eksempler.

 • Weidemann hjullæsser 9080 i aktion

  Komprimering af siloen

  En godt komprimeret ensilage er et vigtigt kvalitetskendetegn i et silolager. Her spiller Weidemann-maskinens driftsvægt og trækkraft en afgørende rolle. Takket være grøntgaflens store bredde kan denne arbejdsgang udføres ensartet.

 • Weidemann teleskoplæsser T6027 i aktion

  Udtagning af faste stoffer

  De afgørende faktorer ved udtagning af ensilage og faste stoffer er løftehøjde, stabilitet og venderadius. Med det omfattende maskinsortiment fra Weidemann kan biogasanlæg i forskellige udførelser betjenes med den helt rigtige maskine.

 • Weidemann teleskoplæsser T7042 i aktion

  Opfyldning af anlæg

  Tilførslen af faste stoffer hører til de opgaver i et biogasanlæg, der skal udføres dagligt. Alt efter maskinens størrelse tilbyder Weidemann et stort antal af forskellige skovle, grabbe og tænger, der er velegnede til at fylde anlægget meget effektivt.

 • Weidemann teleskoplæsser T6027 i aktion

  Stor manøvredygtighed

  Muligheden for at kunne arbejde præcist og centimeternøjagtigt langs silovæggene er en af udfordringerne i biogasanlægget. For at give dig mulighed for at bevæge maskinen til siden har vi udstyret vores teleskoplæssere med en krabbestyring.

 • Weidemann teleskoplæsser T6027 i aktion

  Transportarbejde

  Samtlige materialer, der skal transporteres i et biogasanlæg, kan transporteres af en Weidemann-maskine. Med de passende redskaber som f.eks. diverse skovle eller grabbe kan du gribe og løfte transportemnet helt sikkert.

 • Weidemann teleskoplæsser T6027 i aktion

  Rengøring

  Weidemann-maskiner kan udstyres med forskellige fejemaskiner, højtryksrensere eller fejebørster til at fjerne snavs af enhver slags. Silopladen kan særligt rengøres hurtigt og nemt med en skubbekost, der er nem at påsætte.

 • Pleje af grundstykket

  Til slåning af grønne områder anbefales det at anvende Weidemann-maskinen sammen med en slåmaskine, rydder eller græsslåmaskine. Der fås desuden grensave, hækkeklippere eller slåmaskine med dobbelt kniv til at klippe/beskære hække, buske og træer.

 • Weidemann Hoftrac 1390 i aktion

  Snerydning

  Maskinerne fra Weidemann kan alt efter model udstyres med forskellige sneskjolde og bagmonterede salt- og grusspredere og endda en snefræser. Dermed bliver det meget nemmere for dig at rydde området og adgangs- og markvejene for sne og is om vinteren.

 • Weidemann teleskoplæsser T6027 i aktion

  Andre arbejdsopgaver

  Vi hører tit vores kunder sige: „Vi kan slet ikke forestille os at arbejde uden Weidemann-maskinen længere!“. Og mange af de forefaldende arbejdsopgaver håndteres ganske rigtigt optimalt med vores multitools. Du kommer selv til at opleve det!

Weidemann i aktion

Anvendelsesrapporter Biogas

Vores kunder fra biogassektoren rapporterer, hvilke Weidemann-maskiner de anvender på deres bedrifter, og hvilke arbejdsopgaver maskinerne udfører.

Weidemann teleskoplæsser T7042 i aktion

Er du interesseret?

Vil du høre mere om en specifik Weidemann-maskine, redskaber, finansieringstilbud eller kundeservice og reservedele?

Så kontakt os!