Weidemann Hoftrac 1390 ja teleskooppikuormaaja T4512 käytössä
Weidemann Hoftrac 1390 ja teleskooppikuormaaja T4512 käytössä

Metsätalous

Puualan jokapaikanhöylä.

Weidemannin koneet ovat olleet jo kymmeniä vuosia hyvin yleisiä maatalouden alalla, joten ne ovatkin luontevasti levinneet myös metsätalouteen. Kun kone kerran on jo tilalla, on luonnollista haluta hyödyntää sen kaikkia mahdollisuuksia. Puiden pilkkominen ei ole sopivilla työlaitteilla mikään ongelma.

Polttopuiden käsittely on puupolttimien ja -polttouunien suuren ja jälleen kasvavan määrän vuoksi taas hyvin kysyttyä, ja se on monille maanviljelijöille oman polttopuutarpeen tyydyttämisen rinnalla hyvä lisätulonlähde.

Kotonaan myös sahalaitoksissa.

Sahalaitoksissa Weidemannin koneet täydentävät ketteryytensä, kompaktin rakenteensa ja pienen kulutuksensa ansiosta suuria raskaat työt hoitavia koneita. Siellä niiden erikoistumisalueita ovat kuormaustyöt, puunrunkojen pinoaminen ja poimiminen sekä energianhyödyntämislaitoksen täyttäminen.

Tehtävät ja käyttötarkoitukset metsätaloudessa

Tutustu lukuisiin mahdollisuuksiin esimerkkien avulla.

 • Weidemann-pyöräkuormaaja 2080 käytössä

  Kuljetustyöt

  Tukkihaarukalla varustettu Weidemann-kone soveltuu erinomaisesti tukkien ja pienen puutavaran nostamiseen, pinoamiseen ja kuljettamiseen. Haarukan tarttumisominaisuuden ansiosta puutavara pysyy vakaasti haarukassa nosto- ja siirtoliikkeiden aikana.

 • Weidemann Hoftrac 1390 käytössä

  Puun pilkkominen

  Ammattimaisessa puun pilkkomisessa Weidemannin voimakkaat suuren kippaus-- ja hyötykuorman koneet suoriutuvat täydellisesti ja tehokkaasti sekä täyttämisestä että purkamisesta – luonnollisesti tämä käsittää myös polttopuulaatikoiden kuormaamisen peräkärryyn työn jälkeen.

 • Weidemann-teleskooppikuormaaja T5522 käytössä

  Pinoaminen

  Sahalaitoksessa varastopaikkaan toimitettujen tukkien käsittely pituuden mukaan lajitelluissa pinoissa on jokapäiväistä toimintaa. Tämä edellyttää työkoneelta täydellistä vakautta ja suurta hyötykuormaa ja teleskooppivarrelta hyvää ulottumaa.

 • Weidemann-teleskooppikuormaaja T5522 käytössä

  Laitosten täyttäminen

  Kehäsahasta tulevan sahanpurun oma käyttö on sahalaitoksissa yleinen käytäntö. Kauhan tilavuus, koneen vakaus ja näkyvyys ylöspäin ovatkin yhtä tärkeitä seikkoja laitosten täytön yhteydessä.

 • Weidemann-teleskooppikuormaaja T5522 käytössä

  Kuormaustyöt

  Lopputuotteiden varastointitila on sahoilla niin rajallista, että kuorma-autot on usein kuormattava sivulta. Weidemann-teleskooppikuormaajaa käytettäessä tämä ei kuitenkaan ole ongelmallista, sillä koneen varsi ulottuu kuormalavan perimmäiseenkin nurkkaan.

 • Weidemann-teleskooppikuormaaja T5522 käytössä

  Pinoamistyöt

  Sahalaitoksissa Weidemann-kone hoitaa valmistuotteiden pinoamisen turvallisesti. Parhaiten sopiva konetyyppi on helppo löytää nostokorkeuden, vakauden ja ketteryyden täydellisen yhteispelin ansiosta.

 • Weidemann Hoftrac 1390 käytössä

  Talvikunnossapito

  Weidemann-koneet voidaan mallista riippuen varustaa erilaisilla lumiauroilla ja perään asennettavilla levittimillä. Ne ovat arvokas apulainen talvikunnossapidossa ja pitävät yritysalueen ja kulkuväylät puhtaina lumesta ja jäästä.

 • Weidemann-pyöräkuormaaja 2080 käytössä

  Puhdistus

  Puujätteen poisto sujuu leikiten koneellisesti eri työntöharjojen ja lakaisukoneiden avulla. Käytä Weidemann-konettasi monitoimityökaluna ja valitse oikea työlaite puujätteen koosta ja lajista riippuen.

 • Weidemann Hoftrac 1380 käytössä

  Kiinteistöjen kunnossapito

  Viheralueiden leikkuuseen suosittelemme Weidemann-konetta yhdessä sirppileikkurin, katteenlevittimen tai varstaleikkurin kanssa. Saatavilla on lisäksi oksasaha, pensasaitaleikkuri ja kaksoisleikkuuterä, joilla pensasaitojen, pensaiden ja puiden leikkuu käy kätevästi.

Weidemann käytössä

Weidemann-teleskooppikuormaaja T4512 käytössä

Herätimmekö mielenkiintosi?

Haluatko tietää lisää tietystä Weidemann-koneesta, lisälaitteista, rahoitustarjouksista tai asiakaspalvelusta ja varaosista?

Ota yhteyttä!