Weidemann Hoftrac kytkee kahmarikauhan

ecs (Easy Coupler System)

ecs (Easy Coupler System) -logo

Lisätoiminto helpottaa työlaitteiden vaihtoa!

Maatalouden piha- ja pyöräkuormaajat ovat liikkuvia työkoneita, joissa lisälaitteiden vaihto tapahtuu yleensä kuljettajan istuimelta hydraulisen lukituksen avulla kytkentäkehyksen ja lisälaitteen välillä. Lisälaitteissa, joissa on hydraulinen aputoiminto, vaaditaan hydrauliikkaöljyn syöttö 3. ohjauspiirin kautta. Tätä tarkoitusta varten koneen käyttäjän on poistuttava ohjauspisteeltään ja suoritettava kytkentä manuaalisesti tai puoliautomaattisesti. Markkinoilla on jo täysautomaattisia järjestelmiä, joissa kuljettajan ei tarvitse nousta pois ajoneuvosta. Tämä on kuitenkin usein erittäin monimutkaista, eivätkä ne hinnan suhteen kiinnosta loppukäyttäjää.

Tähän perustuen Weidemann päätti kehittää kolmannelle ohjauspiirille täysin automaattisen vaihtolaitteen, ecs:n (Easy Coupler System). Tutkimustemme mukaan jopa 75 % kaikista lisätoiminnoilla varustetuista työlaitteista käytetään vain kolmannella ohjauspiirillä. Siksi ecs-järjestelmän kehitystyössä on tietoisesti keskitytty yksinkertaiseen, vankkaan ja kustannustehokkaaseen suunnitteluun, jotta käyttäjä saa tämän toimivaksi havaitun ratkaisun laajaan käyttöön. Lisäksi ecs parantaa työskentelyn mukavuutta ja turvallisuutta selvästi.

ecs (Easy Coupler System) CGI-grafiikassa

Luotettava toimintatapa

ecs:n tekninen toteutus on yksinkertainen ja luotettava:

  • Vetoaisalle sijoitettu hydraulinen lisähaara hydrauliliitosten alueella ohjaa hydrauliikkaöljyn suoraan työkalun kiinnikkeeseen.

ecs (Easy Coupler System) CGI-grafiikassa

Luotettava toimintatapa

  • Öljy virtaa lukituspulttiin ja kytkeytyy automaattisesti lisälaitteeseen litteäpintaisen hydraulikytkennän kautta.

ecs (Easy Coupler System) CGI-grafiikassa

Luotettava toimintatapa

  • Hydrauliikkaöljy johdetaan siten suoraan toiseen kahdesta lukituspultista ja ohjataan aksiaaliaukon kautta laitteeseen.
  • Siksi öljypiirien kytkentä on automaattista, puhdasta, ympäristöystävällistä ja turvallista – jopa paineistettuna.
ecs (Easy Coupler System) CGI-grafiikassa

Luotettava toimintatapa

  • Paluuvirtaus tapahtuu vastaavasti toisen lukituspultin kautta. Alkuperäiset hydrauliset kytkimet koneen vetoaisalla säilyvät, joten mahdollisuus myös työlaitteiden käyttöön ilman ecs:ää säilyy.

ecs (Easy Coupler System) CGI-grafiikassa

Luotettava toimintatapa

  • Työlaitetta kiinnitettäessä lukituspultit kiinnitetään normaalisti ja hydrauliikkaliitäntä katkaistaan automaattisesti.

  • Tässä tulee esiin lisäetu turvallisuuden kannalta: hydrauliikkaletkuja ei voi repiä irti vahingossa, jos ne on unohdettu ennen työlaitteen irrottamista. Letkut eivät myöskään kiristy tai taitu lisälaitetta siirrettäessä.

Turvallisuutta ja käyttömukavuutta.

Tilastojen mukaan suurin osa onnettomuuksista aiheutuu kuormaajiin noustessa ja laskeutuessa. Weidemannin ecs vähentää tätä tarvetta jopa 10 kerralla päivässä, mikä vähentää onnettomuusriskiä merkittävästi. Erityisesti pakkasella voidaan pikakytkentäjärjestelmämme avulla välttää manuaalisen kytkennän aikana tapahtuvia onnettomuuksia. Päivittäisessä työnkulussa käytetyn koneen tehokkuutta voidaan myös lisätä ecs:n avulla.

ecs (Easy Coupler System)

Weidemann Hoftrac 1390 lakaisukoneella ja kahmarikauhalla Weidemann Hoftrac 1390 lakaisukoneella ja kahmarikauhalla Weidemann Hoftrac 1390 lakaisukoneella ja kahmarikauhalla Weidemann Hoftrac 1390 lakaisukoneella ja kahmarikauhalla
Weidemann Hoftrac 1390 lakaisukoneella ja kahmarikauhalla
Weidemann Hoftrac 1390 lakaisukoneella ja kahmarikauhalla
Weidemann Hoftrac 1390 lakaisukoneella ja kahmarikauhalla
Weidemann Hoftrac 1390 lakaisukoneella ja kahmarikauhalla

Tehokas ja intuitiivinen.

Tämän järjestelmän lisäetuna on, että laitteen vaihto tapahtuu lähes ilman käyttökatkoksia. Kuormaimen käyttökatkokset lyhenevät, tuottavuus kasvaa ja käyttäjä voi keskittyä täysin varsinaiseen työhönsä, sillä hydraulikäyttöisten lisälaitteiden vaihto vie nyt yhtä vähän aikaa kuin tavanomaisten lisälaitteiden, kuten kauhojen ja haarukoiden, vaihto.

Easy Coupler Systemin toimintafilosofia on myös hyvin yksinkertainen ja intuitiivinen: hydraulisen ohjauspiirin kytkemiseen ei tarvita ylimääräistä nuppia tai vipua. Työkoneen hydraulijärjestelmä kytkeytyy lukituspulttia pidennettäessä lisälaitteen kanssa ja on siten heti käyttövalmis. Käyttötapa on erittäin mukava ja turvallinen ja tekee päivittäisistä työkalujen vaihdoista helppoa. Liittimien virtaa kuluttava ja ”ärsyttävä” kytkentämenetelmä poistettiin, samoin kuin öljyisten käsien pyyhkimisen tarve.

Videot

Käyttökertomukset

Lataukset

ecs-lentolehtinen

PDF, 538 KB

Lataa