Weidemann-teleskooppikuormaaja T4512 käytössä pyöröpaalipihtien kanssa

vls (Vertical Lift System)

vls (Vertical Lift System) -logo

vls (Vertical Lift System) on kuljettajaa avustava järjestelmä, joka helpottaa kuljettajan työskentelyä kuormaa nostettaessa tai laskettaessa merkittävästi. Se ajaa teleskooppivarren sisään ja ulos osin automaattisesti ilman, että kuljettajan tarvitsee erikseen ohjata teleskooppitoimintoa nostamisen ja laskemisen aikana. Tämä sujuvoittaa ja nopeuttaa työskentelyä.

Lähes pystysuora nosto- ja laskuliike tekee vls-järjestelmällä varustetusta Weidemann-teleskooppikuormaajasta erittäin vakaan, sillä kuorma ei pääse siirtymään ylikuormitusalueelle. Sujuva työskentely, rajoitetun laskunopeuden välttäminen turvallisuussyistä ja helppo koneen käsittely kasvattavat koneen työtehoa. Harjaantuneet kuljettajat voivat työskennellä vls:n avulla vieläkin nopeammin ja turvallisemmin. Kokemattomammat kuljettajat puolestaan saavat järjestelmältä apua nosto- ja kuormaustöihin.

Weidemann-teleskooppikuormaaja T4512 käytössä pyöröpaalipihtien kanssa ja Vertical Lift System (vls) -järjestelmä esitettynä nuolilla

Vertical Lift System – toimintatapa

vls:n myötä kuorman liike on lähes pystysuuntainen. Näin kone ei voi päätyä ylikuormitusalueelle. 

Weidemann-teleskooppikuormaaja T7042 käytössä kevytaineskauhan kanssa

Vertical Lift System – tilat:

vls (Vertical Lift System) -järjestelmää voi käyttää kolmessa eri tilassa:

 • Kauhatilassa teleskooppivarsi ajetaan ylä- ja ala-alueella aina automaattisesti sisään. Yläalueella teleskooppivartta ei kuitenkaan ajeta ulos automaattisesti. Tämä sopii erityisen hyvin esimerkiksi täsmällisyyttä vaativiin irtoaineksen kuormaustöihin.

Weidemann-teleskooppikuormaaja T7042 käytössä paalitarraimen kanssa

Vertical Lift System – tilat

 • Pinoamistilassa teleskooppivartta ei ajeta ala-alueella automaattisesti sisään, mutta yläalueella teleskooppivarsi ajetaan automaattisesti ulos. Lasku ja samanaikainen teleskooppivarren ulosajo on mahdollista, mikä sopii esim. täsmälliseen lavojen pinoamiseen.
Weidemann-teleskooppikuormaaja T7042 käytössä kahmarikauhan kanssa lantakasan luona

Vertical Lift System – tilat:

 • Manuaalitilassa Vertical Lift System on deaktivoitu varren ollessa kokonaan sisäänajettu. Virran turvakatkaisu pysyy kuitenkin toiminnassa. Esimerkiksi työntötöitä voi suorittaa ilman järjestelmän väliintuloa (ei saatavilla malleihin T4512 ja T5522).

Innovaatiopalkinnot

vls (Vertical Lift System) on osoittanut vahvuutensa käytännössä. Innovaatiomme on markkinoille tulonsa jälkeen saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia ja on markkinoilla edelleen ainutlaatuinen. Nämä palkinnot osoittavat, kuinka tärkeä ja arvostettu aihealue turvallisuus on.

 • Logo innovatiopalkinto vls (Vertical Lift System) Agritechnica-messut

  Agritechnica-innovaatiopalkinto

  Saksa, 2011

 • Logo innovatiopalkinto vls (Vertical Lift System) Eima-messut

  Eima-innovaatiopalkinto

  Italia, 2012

 • Logo innovatiopalkinto vls (Vertical Lift System) Equitana-messut

  Equitana-innovataiopalkinto

  Saksa, 2013

Video

Saatavilla seuraaviin koneisiin