Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med rundballetang

vls (Vertical Lift System)

Logo vls (Vertical Lift System)

vls (Vertical Lift System) er et førerassistentsystem, der letter operatørens arbejde ved løft og sænkning af laster betydeligt ved halvautomatisk at udvide teleskoparmen ved løft og trække den tilbage ved sænkning, uden at operatøren behøver at styre teleskopfunktionen separat. Det giver mulighed for smidigt og hurtigt arbejde.

Den næsten lodrette løfte- og sænkebevægelse gør desuden Weidemann-teleskoplæsseren med vls meget stabil, da lasten ikke kommer ind i overbelastningsområdet. Den glidende arbejdsgang, ingen krav om reduceret sænkehastighed af sikkerhedsmæssige grunde og optimeret maskinbetjening øger maskinens omladningshastighed. Erfarne førere arbejder hurtigere og mere sikkert med vls. Mindre erfarne førere får en vigtig støtte til udførelse af løfte- og læsseopgaver.

Weidemann teleskoplæsser T4512 i aktion med rundballetang, og vls (Vertical Lift System)-systemet vises med pile

Vertical Lift System – funktionsmåde

Med vls bevæges lasten i en næsten lodret linje, og dermed kan maskinen ikke nå ind i overbelastningsområdet. 

Weidemann teleskoplæsser T7042 i aktion med skovl til let gods

Vertical Lift System – tilstande:

vls (Vertical Lift System) kan bruges i tre forskellige tilstande:

 • I skovltilstanden kører teleskoparmen altid ind i det verste og nederste område. Men i det øverste område kører teleskoparmen ikke automatisk ud. Dette er f.eks. særligt nyttigt ved præcisionskrævende læssearbejder med styrtgods.

Weidemann teleskoplæsser T7042 i aktion med ballegriber

Vertical Lift System- tilstande

 • I stabletilstanden kører teleskoparmen ikke automatisk ind i det nederste område, mens den i det øverste område kører automatisk ud. Samtidig sænkning og udkøring af teleskoparmen er muligt, hvilket f.eks. er nyttigt, hvis der skal stables ved præcisionskrævende stablearbejder med paller.
Weidemann teleskoplæsser T7042 i aktion med gribeskovl ved mødding

Vertical Lift System- tilstande:

 • I den manuelle tilstand er Vertical Lift System deaktiveret, mens armen er teleskoperet helt ind. Sikkerhedsfrakoblingen er dog fortsat aktiv. Der kan f.eks. udføres skubbearbejde, uden at systemet griber ind (fås ikke til modellerne T4512 og T5522).

Innovationspriser

vls-systemet (Vertical Lift System) har allerede vist sit værd i praksis. Vores innovation har efter markedsføringen modtaget flere priser og er i dag stadig enestående på markedet. For os er disse priser et tegn på, at emnet sikkerhed tages meget alvorligt.

 • Logo Innovationspris vls (Vertical Lift System) på Agritechnica-messen

  Agritechnica innovationspris

  Tyskland, 2011

 • Logo Innovationspris vls (Vertical Lift System) på Eima-messen

  Eima innovationspris

  Italien, 2012

 • Logo Innovationspris vls (Vertical Lift System) på Equitana-messen

  Equitana innovationspris

  Tyskland, 2013

Video

Fås til følgende maskiner